This is a pavillion housing sculptures by Alberto Giacometti. It is intended to be an appendix to an art museum during summertime.
The pavillion consists of a concrete platform contrasting smooth landscaping with a pragmatic square footprint. On the platform is erected an asymetric H-beam frame. In the frame are put coloured transparent walls, and on top of it all, a transparent roof in three segments, all three in different colours and at different angles.
In designing the pavillion I tried to focus on the possibilities of the architecture in itself, on its relationships and dialogues with the sculptures, the visitor and the city, and on the sculptures relationships with eachother.
I didn't care about some of the practicalities, like security for the sculptures and means for constructing the building. That I didn't care doesn't mean it can't be done, however:
If the archiecture demands a realisation in the form of an actual building, there are always means to construct it and to arrange for the security, and this pavillion is by no means extremely demanding. It's just that it isn't designed to be practical.
This is an exercise in architecture, and architectural possibilities.